Else Baden-Jensen
Else Baden-Jensen
Terapi
Kurser og foredragDrømmetydningitem2a
item2
Kurser og foredragElse Baden-JensenTerapiElse Baden-Jensen
TerapiDrømme
Terapi Århus

Tankefeltterapi

Tankefeltterapi TFT og EFT (Emotionel Freedom Technique) er fuldstændige forbløffende effektivte redskaber. Jeg har mange gode erfaringer med at bruge dem både i terapi og på mig selv.

Lidt om Tankefeltterapi:

Tankefeltterapi(TFT) er en metode, som vender op og ned på tidligere opfattelser af, hvor lang tid det tager at kurere/lindre fx angst og ubehag og de dertil hørende smerter og spændingstilstande i kroppen.

Metoden er smertefri, virker hurtigt, har en høj grad af succes og er helt uden bivirkninger. TFT blev opdaget i 1980 af en amerikansk psykolog og er siden blevet brugt og videreudviklet af tusindvis af brugere og behandlere til EFT - Emotional Freedom Technique. TFT/EFT er en kombination af meridianlære, kropsterapi og psykologisk samtaleterapi.

Deltag i workshoppen Tankefeltterapi til den nervøse patient se mere her

Læs artiklen om tankefeltterapi og tandbehandling her

Hvordan foregår behandlingen?

Klienten fortæller om sit fysiske eller psykiske ubehag samtidig med at terapeuten banker let på forskellige punkter på meridianerne. Klienten beskriver intensiteten og detaljerne ved ubehaget, samt placeringen i kroppen.Forskellige øjenøvelser indgår ofte i behandlingen.

I løbet af ofte kun få minutter sker der en ændring af ubehaget. Under behandlingen kan følelserne svinge fra dyb sorg til høj latter. Derfor føler nogle sig slappe og matte i kroppen efter behandlingen. En del af behandlingen er at lære klienten selv at banke på punkterne på kroppen, så det bliver muligt at "hjemmebehandle" sig selv mellem sessionerne og i øvrigt resten af livet.

Teorien bag TFT er, at ubehagelige og stressende oplevelser giver en frekvensforstyrrelse i tankefeltet. Forstyrrelser i tankefeltet kan medføre spændinger og smertetilstande i kroppen.

Tankefeltterapi kan fjerne det ubehag, som belastende tanker eller erindringer giver. Efter TFT-behandlingen er tanker eller erindringer stadig mulige at fremkalde, men nu er ubehaget, som tidligere var knyttet til dem, forsvundet. Samtidig er også de kropslige symptomer som smerter og ubehag væk.

Hvor virker TFT/EFT?

Fobier som f. eks. flyskræk, tandlægeskræk, elevatorskræk, højdeskræk, tunnelskræk, angst for at tale i forsamlinger, angst for edderkopper og slanger.

Chok, traumer og posttraumatisk stressforstyrrelse PTSD

Social angst, præstationsangst, bekymring og nervøsitet

Stress, at være overvældet, vrede og jalousi

Hovedpine, rygsmerter, fibromyalgi

Misbrugs/ afhængighedsproblemer f.eks. rygning og spiseforstyrrelser

Ordblindhed, hyperaktivitet og forvirring

Fortrængt sorg og skyld og selbebrejdelser

Søvnløshed og mareridt

Hvorfor virker TFT/EFT så godt?

Det unikke ved TFT er, at du kan arbejde med angstfyldte og smertefulde tilstande uden at behøve rent fysisk at bringe dig selv i de angstfremkaldende situationer. Det er nok, at du tænker på situationerne, da kroppen ikke kan skelne mellem faktiske oplevelser og tanken om dem.

Mange har forsøgt sig med langvarige behandlingsforløb i traditionelle terapiformer, uden effekt. De kommer frem til en dyb forståelse af problemet og dets årsager, men ofte lykkes det alligevel ikke at tænke de irrationelle følelser væk. Netop fordi de er irrationelle. Ubehaget er lagret i kroppen som en ubevidst refleks, der dukker op igen og igen, ligegyldig hvor meget man stritter imod. Derfor er det nødvendigt at tænke i krop, tanke og følelse som helhed, når man behandler psykiske problemer. Og denne helhedstænkning er lige præcis grundstenen i Tankefelt Terapi.

Når du tager et forløb med Tankefelt Terapi betyder det, at du selv lærer at bruge teknikken, samtidig med at du får behandlinger, således at du altid i fremtiden har et nyttigt og virksomt værktøj lige ved hånden.

Hvor lang tid er et behandlingsforløb almindeligvis?

Det normale behandlingsforløb er 5 TFT sessioner af ca. en time. I løbet af de 5 sessioner har man lært at behandle sig selv og er sluppet af med det meste af eller alt sit ubehag. Det kan være en god ide, at de første to sessioner ligger inden for en uge. Det er op til den enkelte, om man vil fortsætte med flere terapisessioner efter de 5, eller om man vil arbejde videre på egen hånd.

LINKS

Se her klientudtalelser om behandling med TFT

Få en gratis manual om EFT - emotional freedom technique - på www.emofree.com

Læs en videnskabelig artikel om, hvor effektivt TFT/EFT er her

Mere om TFT/ EFT på dansk her www.dett.dk og tankefeltterapi.info

Lær noget om TAT - Tapas Akupressure Tachnique - en virkningsfuld 'kusine' til EFT/TFT her.

Girafsprog

Til forsiden
Til site map
Else Baden-JensenTerapiTerapiElse Baden-JensenElse Baden-JensenElse Baden-JensenElse Baden-JensenTil forsidenTil site map