Mere om Primære Overbevisninger

Hvis et traumeområde med den Primære Overbevisning ”Jeg er alene” bliver aktiveret af noget, man oplever, så kommer den følelsesmæssige oplevelse “Jeg er alene” med al smerten, lukningen eller kompensationen fuldstændig som en refleks, der ikke kan stilles spørgsmålstegn ved. Hvis man har arbejdet meget med sig selv, så kan man med sin observerende bevidsthed måske godt forstå, at det ikke helt er sådan, det er i virkeligheden her og nu. Men følelserne og/eller kompensationerne(at blive ‘sød’ eller ‘dygtig’, at lukke af eller blive rasende) kan man ikke forandre på – de er overvældende og måske så overvældende, at man helt mister kontakten sig selv. Dette kan genspille sig ulideligt stereotypt gang på gang.

Følgeoverbevisninger

En Primær Overbevisning som “Jeg er alene” kan i samspil med det, der i øvrigt sker i livet, resultere i Følgeoverbevisninger som fx “Jeg bliver altid forladt” eller “Jeg er duer ikke” eller “Der er aldrig nogen, der forstår mig”.

Disse Følgeoverbevisninger er en del af kernens dynamiske lag af selvopfattelser og verdensbilleder. Disse ligger som lag på lag af oplevelser uden om den centrale statiske del af kernen, der indeholder de følelsesmæssige reflekser, de Primære Overbevisninger. Billedligt kan man sige, at Primære Overbevisninger er som de store centrale grene i et træ, mens Følgeoverbevisningerne er de mindre og mindre grene og alle bladene. Nogle få Primære Overbevisninger kan således være ophav til et helt træ fyldt med blade af Følgeoverbevisninger, som med deres negative livsopfattelser påvirker og styrer os i vores livsudfoldelse.

De dynamiske lag i kernen, der ligger uden om den lukkede, stivnede centrale del af kernen, er alle grenene og bladene og disse forandrer sig gennem livet. Det er dem, vi oplever, at vi kan slippe og hele ved terapi eller healing. Vi er mange, der kender den store befrielse, som man kan have efter en vellykket terapi eller healings session, hvor man dybt mærker – YES det her er helet! Så går der et stykke tid, og så bliver man trigget på noget, der ligner, og så må man tage fat i problemet igen måske fra en ny vinkel.

Almindeligvis har mennesker 5 plus/ minus 2 Primære Overbevisninger. I de år, Marianne Lane, der er ophavskvinden til Kernehealing, har arbejdet med Kernehealing, har hun kun set få personer, som har formået at hele nogle af deres kerneskader, eller som ikke havde kerneskader overhovedet. Mennesker behøver ikke at have haft en dårlig barndom for at få kerneskader – man kan få kerneskader af overbeskyttelse, sygdom og små hændelser, der for omgivelserne ikke ser ud af noget, men har været overvældende for lige dette barn på dette tidspunkt.