Mareridt

Ofte henvender mennesker sig til mig med et mareridt, der har rystet dem. Efter tolkningen af drømmen har alle mine klienter fået oplevelsen af, at mareridtet har været en gave – en gave der giver dem et ny og dybere indsigt i sig selv og deres liv.

Når der er stor ubalance mellem f.eks. den facade, man opretholder over for omverdenen, og hvem man virkelig er – eller mellem hvad man tror og ønsker, der vil sker, og hvad der rent faktisk er ved at ske i ens liv –  så svarer drømmene med mareridt. Mareridt er det ubevidstes forsøg på at råbe bevidstheden op og der igennem give mulighed for størrer klarhed og mere harmoni mellen det bevidste og det ubevidste.

Andre gange kommer et mareridt, fordi der er nogle sider af ens personlighed, der har brug for at forandre sig. Man er måske ikke selv umiddelbart indstillet på at ændre sig – f.eks. kan det være en ny måde at sige fra på, som kan virke ny og fremmed for dig. Man har derfor modstand mod denne mere sunde og bedre måde at være på, som personligheden naturligt er ved at integrere. I disse situationer får man mareridt og drømmer ofte om egen eller andres død og bliver derfor meget forskrækket.

 

 

Eksempel på tolkning af mareridt:

ANJA: Hej – Jeg har drømt en meget uhyggelig drøm, jeg kan endnu ikke snakke om det hvis jeg gør det begynder jeg at græde, men da det ikke er noget problem at skrive om, tænkte jeg fed måde at få drømmen tydet på, så er jeg måske heller ikke så ked af den. 

Jeg drømte at jeg var i en hytte, og ude på køkken gulvet, som var mørke brunt, sad min lille datter. jeg havde fået beskeden (en stemme), at hun var syg og skulle dø, og der efter fik jeg en køkken kniv i hånden, skæftet var også brunt, også skulle jeg dræbe hende, jeg græd men jeg gjorde det, jeg stak hende i halsen og blodet flyd ud på gulvet.

Jeg satte mig på gulvet og tog hende i mine arme, hun græde så det skar helt ind i mit hjerte, og jeg sagde til hende at det er snart overstået, også døde hun. Og derefter vågede jeg

Med venlig hilsen Anja 25 år. 

 

Drømmetydning af Else

Kære Anja – Jeg kan godt forstå, at du blev meget påvirket af drømmen, da den jo viser noget, du bare aldrig ville gøre, og hvordan din datters død gør dig så fortvivlet.

Det er nu slet ikke det, den handler om, så vidt jeg kan se.

Hvad har du på den mørkebrune farve? – minder den dig om noget?

Prøv at beskriv din datter – hvilke egenskaber synes du hun har? -Skriv dem op. Kan du finde de sider hos dig selv?

For mig lyder det som om, at du dagen før drømmen har oplevet, at de sider hos dig selv har været “syge” – at de ikke var livskraftige, og ikke nogen du kunne (ville!) være til stede med i dit liv. Så i stedet for at lade de sider hos dig dø langsomt, vælger du aktivt at stoppe dem, at dræbe de sider hos dig selv. Det er enormt smertefuldt at dræbe sider af sig selv.

Mit gæt er at det kan handle om din egen åbenhed, spontanitet, kærlighed, tillid eller hvordan du nu ser din datter.

Jeg tror det vil være vigtigt for dig at sørge for at være i et miljø, hvor du ikke er “nødt” til at være så selvdestruktiv og dræbe de sider af dig selv. 

Kærlig hilsen Else