Drømmetydning fortsat:

I nat drømte jeg at jeg “fik” 8 kæmpestore edderkopper – som skulle bo i min lejlighed, og jeg tog væk i drømmen og ville ikke hjem igen p.g.a edderkopperne.

Jeg ved ikke om du overhovedet svarer på sådanne spørgsmål, men jeg er meget nysgerrig efter, hvorfor jeg drømmer om edderkopper og hvad de symboliserer for mig.

Elses drømmetydning

Når jeg forsøger at åbne et symbol som fx  edderkopper, så starter jeg altid med at bede drømmeren om at fortælle, hvad symbolet repræsenterer for hende. Så hvis du skriver 3 – 5 egenskaber ned, som du synes karakteriserer edderkopper (ikke dine følelser for dem), så har vi den del af tolkningen, der handler om dig og det, du har oplevet med symbolet.

Kollektivt – altså det bag det personlige – har edderkopper noget at gøre med Moderen. De symboliserer det net, som kvinder kan spinde deres nærmeste ind i. At de har ønske om at have styr på andre – at gøre dem afhængige og bestemme over dem – æde dem. Symbolet har ofte noget at gøre med de egenskaber, som man ikke kunne lide ved sin mor.

Når du har nogenlunde hold på, hvilke egenskaber, du ikke kunne lide ved din mor og din egen oplevelse af edderkoppers egenskaber, så er du klar til at se, hvorfor drømmen lige kommer nu, og hvad den har med dig at gøre.

Se på, hvad du lavede dagen før drømmen – var du der i en situation, hvor du på en eller anden måde havde nogle af disse egenskaber i spil?  Var der en situation, hvor de følelser, du havde i drømmen, i en eller anden afskygning var oppe?  Følte du dig lidt som din mor?

At edderkopperne er flyttet ind til dig kunne tyde på, at disse egenskaber skal op til revision. Du kan ikke blive ved med at holde dem ude. Måske skal du til at se anderledes på dem, bruge disse egenskaber på en bevidst og nyttig måde, som tager det gode fra dem, og lader det mindre sympatiske ligge.  Det er jo din drøm så det er sider ved dig selv – energi du har til rådighed – og som du kan integrere, tage til dig, så du bliver mere nuanceret og får flere muligheder i livet.

Held og lykke med arbejdet med at blive venner med edderkopperne.

Venlig hilsen Else